Logo Jacques van Eijck Productions
Componist / Tekstschrijver / Producer
ARTIESTEN

Voor wie schreef en/of produceerde hij

Studio Jacques van Eijck
Toen ik Jacques van Eijck in 1998 ontmoette, bij hem thuis, had ik na een half uur al door dat ik mijn muzikale wederhelft had ontmoet. Deze man was bijzonder en vooral erg muzikaal. Er ontstond een vriendschap voor het leven. Het duurde niet lang dat door deze vriendschap de eerste grote hit een feit werd.

Jacques schreef voor mij het inmiddels door heel Nederland meegezongen 'Ik heb de hele nacht liggen dromen'. Een monsterhit die zijn weerga niet kent. Deze hit zorgde ervoor dat alle deuren bij zowel de regionale omroepen, als bij de Hilversumse zenders, volledig voor me open gingen. Er volgde nog vele hits geschreven door Jacques. 'Papa heb je even tijd', 'Wat een heerlijke dag', 'Blijf je slapen', 'Lekker in mijn vel' en 'Ik voel me goed', zijn een paar nummers van de vele die Jacques voor me heeft geschreven.

Op mijn nieuwe album, te verschijnen in september 2011, schreef Jacques het swingende liedje 'Geven en nemen'. Wederom een juweeltje. Ik ben al vanaf het begin vreselijk trots dat ik met deze man mag werken. En ik hoop nog vele jaren van zijn grote talent gebruik te mogen maken. Hij is de man, die mij mijn richting heeft gegeven in de muziekindustrie en daar blijf ik hem altijd dankbaar voor. Dankzij hem sta ik waar ik nu sta in Nederland.

Jacques en Ria, ik hou van jullie.

Wolter Kroes


biografie Jacques van Eijck
Raymond Klaassen
Rudis Urlaubs Show (Rudi Carrell)
Peter Petrel
Duo Heartware
Tina Wulf
Saskia & Serge
Ben Hendriks
Danny Nicolay
Wieteke van Dort
Attractie park Walibi
Els Bakker
Starkoo
Die knapen